Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

підприємство на Львівщині

П'ятниця, 12 серпня 2022, 15:56

На Стрийщину переїхали понад 20 підприємств з інших регіонів України

підприємство на Львівщині

Станом на сьогодні 26 релокованих підприємств завершили переїзд на територію Стрийського району.

Про це повідомляє Вісник Розділля.

Стном на сьогодні, починаючи з 24 лютого, у Стрийський район переїхали 26 підприємств з різних регіонів України: Запорізької, Київської, Луганської, Херсонської, Харківської областей.

Наразі 15 підприємств вже відновили свою діяльність, ще 6 орендують склади для зберігання продукції та виробничих потужностей, інші на стадії запуску.

Найбільше компаній, які перевезли свою діяльність на Стрийщину, працюють у галузі легкої промисловості, металообробки, торгівлі, а також харчовій і хімічній промисловості.

Як зазначив голова Стрийської РВА Богдан Янко, у Новому Роздолі розмістило свої виробничі потужності швейне виробництво ТзОВ "Денаві" з Харкова. Підприємство отримало фінансову допомогу на закупівлю обладнання у 341,5 тис. грн згідно з програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. Тепер на підприємстві працює 22 працівника, які отримують заробітну плату і сплачують податки.

ТОВ "Флешком", яке також релокувалися із Харкова, здійснює торгівлю комп’ютерами, периферійним устаткуванням і програмним забезпеченням у Стрию і забезпечили 10 людей робочими місцями, в планах надати роботу ще 30 людям.

Підприємства, які зайшли на територію району планують і після війни залишитись на теренах Стрийщини.

Нагадаємо, станом на кінець липня 193 релоковані підприємства завершили переїзд на територію області. На підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.