Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЄБРР

biz.censor.net

Понеділок, 23 січня 2023, 14:45

Депутати погодили виділення 9,9 млн на обслуговування кредиту ЄБРР для комунальних підприємств Львова

ЄБРР

Це передбачено рішенням  Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік, яке депутати ухвалили 22 січня на сесії Львівської міської ради.

Перед тим, у неділю, 22 січня, комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради підтримала прохання департаменту фінансової політики щодо виділення з міського бюджету 9,9 млн грн на обслуговування кредитного договору, який уклали між Львовом та Європейським банком реконструкції та розвитку у грудні 2022 року.

Кошти потрібно буде виплатити до квітня 2023 року.

Про це Варіанти дізналися з онлайн-трансляції засідання комісії. Протокол засідання ще не оприлюднено, тому не можна вказати кількість членів комісії, які були за ухвалення цього питання. Натомість голова комісії Наталія Шелестак озвучила, що  два депутати проголосували проти ухвалення цього рішення, ще двоє — утримались.

Під час обговорення цього питання депутати зазначили, що за новою пропозицією департаменту кошти, які потрібні для обслуговування цього кредиту в сумі 35 млн. грн., розбито на декілька траншів. Тобто місто виплатить раніше задекларовану суму повністю, але частинами.

Розгляд питання Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2023 рік на сесії Львівської міської ради відбувався в закритому режимі. Натомість в результатах голосування зазначено, що це питання прийнято.

Нагадаємо, що 18 січня департамент фінансової політики Львівської міськради звернувся з проханням виділити 35 млн грн на обслуговування кредитного договору з ЄБРР. Комісія фінансів та планування не підтримала це звернення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.