Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 31 січня 2023, 14:55

Залізнична РА втратила понад три мільйони гривень на поповнення статутів ЛКП, які ліквідовують

Львів

Торік аудитори виявили втрати у Залізничній районній адміністрації на 5,7 мільйона гривень.

Про це йдеться у звіті Західного офісу Державної аудиторської служби України щодо результатів роботи за 2022 рік, який є у розпорядженні Варіантів.

Впродовж 2022 року Західний офіс Держаудитслужби, з врахуванням вимог воєнного стану, провів ревізію фінансово-господарської діяльності Залізничної районної адміністрації Львівської міської ради та виявив фінансові порушення, що призвели до втрат на 5,7 млн грн: незаконні витрати – 5,5 млн грн, недоотримання фінансових ресурсів – 200 тис. грн.

Зокрема, всупереч програмі здійснення Львівською міськрадою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств у 2017-2021 роках, Залізнична РА поповнювала статутні капітали 4 комунальних підприємств, які перебувають у стадії припинення, що призвело незаконних витрат коштів з міського бюджету Львова на 3,1 млн грн.

Також Залізничною РА оплатила цілодобове чергування снігоприбиральної техніки без погодження з виконавцем послуг (ЛКП "ШРП Залізничного району") та кількості необхідної техніки та без врахування погодних умов, що призвело до незаконних видатків на зимове утримання доріг на 1,7 млн грн.

Аудитори також виявили, що 8 підрядників завищили вартість ремонтно-будівельних робіт, проведених на замовлення Залізничної РА, на 600 тис. грн.

Станом на сьогодні аудитори забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат на 2,4 млн грн.

Зазначимо, у липні 2018 року міський голова Львова Андрій Садовий призначив Ірину Джурик головою Залізничної адміністрації. Раніше вона обіймала посаду заступника голови цієї районної адміністрації з питань житлово-комунального господарства, а також виконувала обов’язки керівника району.

З 2013 до січня 2017 року Джурик була начальницею відділу житлового господарства Личаківської районної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.