Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електропідстанція

Вівторок, 14 лютого 2023, 13:37

Російські ракети знищили майже всі електропідстанції на Львівщині – Садовий

електропідстанція

Станом на сьогодні в області майже немає жодної вцілілої електропідстанції.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий в інтерв'ю виданню РБК-Україна. 

Станом на сьогодні на території Львівської області через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

"Достатньо багато є руйнувань в межах міста і області. Як правило, це об'єкти критичної інфраструктури. Кожен з цих об'єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об'єктів все ще функціонує. Велика частина, на превеликий жаль, не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати. Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області" – заявив Садовий.

За його словами, наразі у Львові та області існують проблеми з електропостачанням, проте через винахідливість електриків промисловість та установи, які забезпечують життєдіяльність міста, працюють.

Садовий додав, що разі у Львові проживає 150 тисяч внутрішніх переселенців, з них 107 тисяч офіційно зареєструвалися, а ще 43 тисячі живуть без реєстрації.

Нагадаємо, 10 лютого під час повітряної тривоги, яка тривала три з половиною години, російські окупанти запустили масовану ракетну атаку по Україні. Одна з ракет влучила в об'єкт критичної інфраструктури на Львівщині.

Востаннє російські окупанти випустили по Україні 55 крилатих ракет 26 січня. Постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури в Київській, Вінницькій та Одеській областях. Перед цим Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні 14 січня. Тоді ракети влучили в об'єкт інфраструктури на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.