Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Середа, 10 травня 2023, 13:45

В Україні водіям маршруток дозволили не впускати пасажирів, які слухають музику

львівські маршрутки

Уряд дозволив водіям не пускати у громадський транспорт пасажирів, які слухають гучну музику.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України  на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 9 травня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України вніс зміни до "Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту", згідно з якими водіям дозволяється не пускати у громадський транспорт пасажирів, які слухають гучну музику, а також заборонено вмикати музику та фільми у салонах.

"Віднині водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв. Також водіям заборонено вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів" – йдеться у повідомленні.

Нововведення стосуватимуться також й таксі. Музику водії можуть вмикати, тільки якщо пасажир не заперечує.

Постанову прийняли на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який ВРУ підтримала влітку минулого року й який набув чинності у жовтні 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.