Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 14 червня 2023, 12:49

У Львові виділять 11 мільйонів на захист від підтоплення будинків на Покутській і Торф’яній

Львів

У житлових будинках на вул. Покутській і вул. Торф’яній стартували протиаварійні роботи із захисту від підтоплень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові розпочали протиаварійні роботи із захисту від підтоплення чотирьох житлових будинків на вул. Покутській, 4, 4а, 6 та вул. Торф’яній, 21.

У цих будинках проведуть влаштування гідроізоляції фундаментів, влаштування підпірних стінок, які будуть захистом від водяного потоку у випадку значних опадів, влаштування герметичних хвірток при вході в підвальні приміщення.

Наразі на ці роботи у міському бюджеті передбачено 3 млн грн, проте для завершення робіт необхідно 11 млн грн. Зокрема, роботи у будинках на вул. Покутська, 4, 4а, 6 будуть коштувати 5,9 млн грн, а на вул. Торф’яна, 21 – 4,9 млн грн.

"Будинки на вул. Покутській, 4, 4а, 6 та вул. Торф’яній, 21 – це будівлі, які потерпають під час сильних злив через те, що каналізаційний колектор на пр. Чорновола не справляється з великою кількістю води. Відтак, на замовлення Шевченківської районної адміністрації було розроблено проєкт на проведення заходів для запобігання підтоплення цих будинків. Визначено підрядника – це ПП "БоТарБуд", та розпочато роботи" – наголосили у міськраді. 

Нагадаємо, щоб унеможливити підтоплення в районі пр. Чорновола – Торф’яна – Замарстинівська буде збудовано новий дублюючий колектор. Станом на зараз вже виготовлено ТЕО і оголошено тендер на проєктування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.