Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Угерський спиртзавод

spfu.gov.ua

П'ятниця, 30 червня 2023, 11:21

Спиртзавод на Стрийщині продають за понад 40 мільйонів

Угерський спиртзавод

Фонд держмайна продає Угерський спиртзавод за 42 мільйони гривень.

Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд держмайна виставив на продаж у системі ProZorro Угерський спиртовий завод, що знаходиться на вул. І.Франка, 2 у селі Угерсько Стрийського району, за 42 193 939,38 грн.

Аукціон відбудеться 12 липня.

До складу спиртзаводу входять 43 об’єкти нерухомості загальною площею 13976 м², зокрема цехи, склади, адміністративний комплекс, гаражі та артсвердловини. Також у лот приватизації входять 18 транспортних засобів підприємства.

"Підприємство накопичило значну заборгованість перед держбюджетом та працівниками – 381,7 млн грн. Приватизація Угерського спиртзаводу допоможе знайти ефективного приватного власника, повернути борги та залучити інвестиції у розвиток підприємства. Новий власник повинен протягом 6 місяців зберегти робочі місця працівників та сплатити борги підприємства" – наголосили у Фонді держмайна.

Зазначимо, Угерський спиртзавод – діюче підприємство хімічної промисловості, яке почало свою роботу ще в 1913 році. Основна номенклатура продукції – органічні розріджувачі та засоби проти обмерзання. На підприємстві облаштований повний цикл виробництва етилового спирту з натуральної сировини. Потужність із виробництва етилового ректифікованого спирту – 22 тис. л/добу.

Етанол, який виготовляє підприємство, може застосовуватись у виготовленні побутової хімії, розчинників, антисептиків та косметичної продукції. 

Додамо, у січні цього року Фонд держмайна продав Сторонибабський спиртзавод за 142 млн грн львівській фірмі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.