Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

очисні споруди у Пустомитах

loda.gov.ua

Четвер, 20 липня 2023, 12:13

Реконструкція очисних споруд у Пустомитах обійдеться у понад 50 мільйонів гривень

очисні споруди у Пустомитах

В області триває реалізація проєкту з реконструкції очисних споруд у Пустомитах.

Про це повідомила пресслужба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА. 

Станом на сьогодні у Пустомитах триває реконструкція очисних споруд, яку розпочали ще у 2019 році. Проєкт має забезпечити захист водних ресурсів від забруднення неочищеними стоками річки Ставчанка басейну Дністера.

Йдеться про реконструкцію існуючих каналізаційних очисних споруд очистки господарсько-побутових стічних вод із впровадженням сучасних енергозберігаючих технологій повної біологічної очистки.

Запроєктована кошторисна вартість будівельних робіт складає майже 52 мільйони гривень. Роботи розподілені на дві черги будівництва, вартість яких складає 38,8 млн грн та 13 млн грн.

Проєктна потужність очисних споруд складає 2700 м³ за добу – дві черги – кожна по 1350 м³ за добу та компактне розташування очисного обладнання, що дозволяє скоротити довжини комунікацій, кількість апаратури, насосів та допоміжного обладнання.

Завершення робіт І черги будівництва заплановано до кінця 2023 року, коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 8 899 тис. грн та місцевого бюджету – 7 366,463 тис. грн.

Станом на сьогодні будівельна готовність І черги складає 62%. У цьому році будуть виконані такі роботи:

- реконструкція технологічного корпусу з трансформаторною підстанцією;

- прокладання зовнішніх мереж електропостачання;

- прокладання зовнішніх технологічних комунікацій, благоустрій території;

- встановлення обладнання механічної та біологічної очистки стоків.

"Це дасть можливість підключення до каналізаційних мереж нових користувачів, а саме понад 5000 мешканців міста Пустомити та с. Наварія, яке частково розташоване на березі штучної водойми "Щирецьке водосховище", що своєю чергою сприятиме зменшенню забруднення водойми" – наголосили у департаменті.

Нагадаємо, у 2020 році Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, що передбачала будівництво та реконструкцію 15 очисних споруд в області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.