Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

козицький максим

П'ятниця, 28 липня 2023, 08:56

Козицький вимагає розслідування зникнення гуманітарної допомоги зі США

козицький максим

Голова Львівської ОВА звернувся до прокуратури та поліції, щоб правоохоронці перевірили інформацію. 

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити інформацію про зникнення партії гуманітарної допомоги зі США, яка була призначена для українських військових.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, цього тижня львівське видання опублікувало розслідування, у якому стверджує, що у Львові зникла партія приблизно 10 тисяч тактичних аптечок IFAK загальною вартістю 33,6 млн грн. Ця гуманітарна допомога була закуплена і відправлена американськими волонтерами з організації Злучений Український Американський Допомоговий Комітет (ЗУАДК) для Збройних сил України.

Однак, досі залишається відкритим питання, чи потрапляли аптечки на територію України і, якщо так, то що з ними сталося? Десять тисяч аптечок не могли просто розчинитися безслідно.

"У зв’язку з цим, я вчора звернувся до керівництва Львівської обласної прокуратури та Головного управління Національної поліції у Львівській області, щоб правоохоронці перевірили інформацію. Якщо факти, які виклали журналісти, підтвердяться, то винні мають бути притягнуті до відповідальності. Усі повинні усвідомлювати наслідки своїх дій. Особливо у воєнний час", - написав Козицький.

Видання NGL.media повідомило, що на центральному складі ЛОВА на вулиці Земельній було помилково розпломбовано контейнер із гуманiтаркою. При цьому частину допомоги доставили на склад ЛОВА, а іншi предмети зникли. Журналісти також зазначали, що польська митниця підтвердила, що контейнер був у них на пункті пропуску "Медика - Шегині" в листопаді 2022 року, але українські митники заявили, що такий контейнер до них ніколи не заїжджав.

Гуманітарна допомога зі США для українських військових поступово надходить в Україну з 2022 року. ЗУАДК є одним з найбільших постачальників такої допомоги. За словами голови ЗУАДК Нестора Зарічного, за півтора року вони відправили вже понад 30 морських контейнерів із гуманітаркою.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли Львівська ОВА потрапила у скандал з гуманітарною допомогою. У квітні 2022 року Козицький також обіцяв знайти розкрадачів гуманітарки у своєму оточенні. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.