Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контрабанда картин

Закарпатська митниця

Субота, 12 серпня 2023, 10:01

Закарпатська митниця вилучила у львів’янина 20 старовинних картин

контрабанда картин

Пенсіонер ввозив картини в Україну з Італії. 

Закарпатська митниця повідомила про вилучення 20 старовинних картин, які 62-річний львів'янин намагався незадекларованими привезти з Італії.

Серед полотен – твори відомих українських художників минулого століття, таких як Валентин Литвиненко, Віктор Зарецький, Михайло Дерегус, Сергій Григор'єв, Карп Трохименко, Віра Довгалевська, Федір Захаров та Тетяна Яблонська.

За даними митниці, порушник повертався з Євросоюзу до України через митний пост «Астей» на автомобілі як пасажир. Під час проходження митного контролю він стверджував, що не переміщує товари, які підлягають декларуванню та оподаткуванню. Однак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, митники вивели транспортний засіб із загального потоку для проведення митного огляду. При перевірці автомобіля на задніх сидіннях було виявлено 20 художніх картин.

Чоловік заявив, що купив картини на аукціоні в італійському місті Генуї за 5 тисяч євро і везе їх для власних потреб. Однак, він не мав жодних документів, що підтверджують цю ціну. Згідно з вимогами митного законодавства, товари, виготовлені 50 і більше років тому, незалежно від їх вартості та способу переміщення через митний кордон України, підлягають письмовому декларуванню.

В результаті порушника притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 статті 471 Митного кодексу України. Картини вилучили, а їхню остаточну вартість встановлятиме спеціаліст-експерт. Справу розглядатиме Закарпатська митниця.

Твори цих художників представлені в музейних, галерейних та приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном. Завдяки неперевершеній майстерності художники мали найвищі державні нагороди. Серед зазначених вище митців – заслужені діячі мистецтв, народні художники 50-80-х років минулого століття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.