Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Апеляційний суд

Вівторок, 15 серпня 2023, 09:14

Кабмін передав будівлі Апеляційного адмінсуду у Львові в державну власність

Апеляційний суд

Будівлі на вулицях Саксаганського, 13 та Стецька, 13 були раніше у комунальній власності Львова.

Уряд прийняв рішення про передачу будівель, де розміщено Восьмий апеляційний адміністративний суд, у державну власність.

Це сталося після того, як Львівська міська рада погодилася на такий крок за умови, що суд буде продовжувати свою діяльність на території міста.

Будівлі по вулицях Саксаганського, 13 та Стецька, 13 були раніше у комунальній власності Львова. Вони знаходяться на земельній ділянці площею 0,2313 гектара, яка також перейшла до держави. 

Восьмий апеляційний адмінсуд розглядає справи з адмінправопорушень, податкових спорів, соцзахисту та інших питань. Він є одним з найбільш завантажених судових органів у країні. 

Передача будинків Апеляційного адмінсуду у державну власність є частиною процесу реформування судової системи України. Уряд планує оптимізувати матеріально-технічне забезпечення судових установ та зменшити їх залежність від місцевих органів влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.