Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд

Вівторок, 12 грудня 2023, 10:03

В судах Львівщині перевірятимуть цифрові документи через застосунок Дія

суд

Львівщина – перша область України, де масово в судах реалізовується Службовий акаунт Дія.

Про це повідомила пресслужба Яворівської районної держадміністрації.

Йдеться про перевірки на контрольно-пропускних пунктах при вході до будівлі суду. Службовий акаунт – це спеціальна версія Дії для авторизації під іменем компанії або установи, яка дозволяє перевіряти цифрові документи громадян.

"Працівник ТУ ССО  заходить в службовий акаунт, зчитавши спеціальний QR-код. Після цього в застосунку відкриється сканер, який наводять на QR-код цифрового документа громадянина. Таким чином працівник отримає статус документа, який перевіряється. Якщо висвітлиться "Документ знайдено" – він є дійсним; якщо "Документ не знайдено" – це підробка"  – йдеться у повідомленні.

Службовий акаунт буде корисний для : 

  • для міністерств, судів, обласних адміністрацій та інших держорганів, де перевіряють документи відвідувачів на вході
  • університетів і бібліотек, де потрібно показувати студентський
  • перевізників, які перевіряють документи пасажирів для посадки на автобус чи потяг
  • інші заклади, які в своїй діяльності здійснюють перевірку документів

Нагадуємо, на Львівщині вже більше 2200 партнерів, серед них органи місцевого самоврядування, центральні органи виконавчої влади у Львівській області, центри надання адміністративних послуг, управління соціального захисту населення, готелі, медичні установи, заклади освіти,  культури, спортивні секції, перевізники та багато інших.

"Впровадження цифрових інструментів у судову систему Львівщини підвищує ефективність, забезпечує безпеку та робить юстицію більш доступною для громадян. Такий крок сприяє сучасній трансформації правосуддя, роблячи Львівщину лідером в цифровому розвитку" – наголосив начальник управління з питань цифрового розвитку Максим Столярчук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.