Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Вівторок, 22 серпня 2023, 12:32

Сучасні мікрофони: які вони бувають?

Останні роки в індустрії звукозапису ознаменувалися тим, що мікрофони із специфічного пристрою перетворилися на девайси, якими користуються навіть не спеціалісти.

Водночас у відповідь на попит, що суттєво виріс, змінилася і пропозиція - в асортименті продукції багатьох брендів з'явилися нові моделі, підлаштовані під нові умови використання. В матеріалі від фахівців інтернет-магазину Музлайн - все про сучасні мікрофони та їхні можливості. 

Зростання розмаїття

Ще пару десятиліть тому основна маса мікрофонів, що потрапляла від виробників на сучасний ринок, була професійним обладнанням, створеним для закриття потреб підготовлених користувачів, дикторів, музикантів, акторів радіо та телеведучих і так далі. Основну масу складали і на сьогоднішній день також продовжують складати мікрофони таких категорій: 

 

  • студійні музичні (для запису голосу або музичних інструментів);

  • бродкастингові (для радіостудій, використовуються для прямих трансляцій);

  • накамерні мікрофони (для захвату звуку під час відеозйомки);

  • радіомікрофони - бездротові девайси (використовують радіохвилі для передачі сигналу);

  • петлиці та гарнітури (мініатюрні девайси, які можна приховувати, які використовуються для телевізійних і кінозйомок, інтерв’ю і так далі). 

 

Цей пул пристроїв для захвату звуку сформувався досить швидко у перші десятиліття існування мікрофонів як таких, та довго утримував позицію основного вибору, який мають професіонали. 

 

Але останні півтора десятиліття все змінилося - розповсюдження цифрових технологій та поява портативних записуючих пристроїв спричинили появу нових професій, таких, як автор аудіовізуального контенту для мережі інтернет. Сотнями почали записуватися подкасти та відео для відеоблогів, більша частина авторів яких не була професіоналами. Спеціально для них виробники почали випускати універсальні мікрофони, що підключаються до планшетів та смартфонів, USB мікрофони, які можна підключати та миттєво використовувати з комп'ютером, бездротові мініатюрні мікрофони на магнітних кліпсах, що дозволяють записувати голос з досить високою якістю навіть у складних умовах. Ці девайси зараз є чи не найпопулярнішим вибором, за словами експерта інтернет-магазину Muzline. Вони гарантують прийнятну якість звуку і, до того ж, мають доступну вартість, а це для напівпрофесійних користувачів дуже і дуже важливо, особливо на тлі цін на професійні моделі мікрофонів. 



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.