Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

готель "Бескид"

akwatur.com

Вівторок, 29 серпня 2023, 13:00

У Трускавці арештували майно готелю, який належав російському власнику

готель "Бескид"

Власником 49% статутного капіталу готелю "Бескид" у Трускавці був російський алюмінієвий завод, який не потрапив під санкції РНБО.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Суд арештував та передав в управління АРМА корпоративні права і майно готельного комплексу на Львівщині, кінцевим бенефіціаром останніх якого є громадянин РФ. Загальна вартість переданих активів складає майже 6 млн грн.

Йдеться про готель "Бескид" у Трускавці, що знаходиться у складі ПрАТ "Санаторно-готельний комплекс "Дніпро-Бескид" та належить Богословському алюмінієвому заводу (м. Красноярськ, Російська Федерація).

"У власності росіянина перебувають підприємства та майнові комплекси на Львівщині та в АР Крим. Встановлено, що у 2016 році його готель на окупованому півострові надавав свої послуги щодо проживання воєнізованим формуванням рф. На сьогоднішній день суб’єкт господарювання й надалі здійснює свою діяльність, сплачуючи податки країні-агресору.

Окрім цього, фігурант є одним із власників корпоративних прав на майновий комплекс у Трускавці. Він володіє 49% статутного капіталу. Відтак, на майно та активи, які знаходяться на Львівщині, накладено арешт та передано в АРМА" – наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, тимчасова слідча комісія ВРУ, вивчивши матеріали, надані Фондом держмайна України, виявила, що станом на початок серпня на території України продовжують працювати підприємства, які є власністю Російської Федерації.

Додамо, ПрАТ "Санаторно-готельний комплекс "Дніпро-Бескид" налічує санаторій "Дніпро" і готель "Бескид". Головним лікарем "Санаторно-готельного комплексу "Дніпро-Бескид" є Олександр Чебаненко, який на виборах у 2015 році пройшов до Львівської облради у складі ВО Батьківщина.

Також у січні цього року суд заарештував й передав АРМА нежитлове приміщення у центрі Львова, яке належало компанії російських власників, а у червні цього року у двох громадян РФ конфіскували 3 гектари землі на території Буської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.