Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 12 січня 2023, 12:28

У Львові заарештували нерухомість, що належала російським власникам

Львів

Суд заарештував й передав АРМА нежитлове приміщення у центрі Львова, яке належало компанії російських власників.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Суд, за клопотанням прокурора Галицької окружної прокуратури Львова, заарештував і передано до АРМА майно компанії, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни РФ.

Йдеться про нежитлові приміщення, які знаходяться на одній із центральних вулиць Львова вартістю 3,8 млн грн.

"Підприємство незаконно заволоділо двоповерховим приміщенням загальною площею близько 160 кв. м. Для цього представники суб’єкта господарювання вступили у змову із місцевим мешканцем, який, використовуючи підроблене рішення суду, заволодів правом власності на згаданий об’єкт нерухомості. Після чого останній вчинив ряд правочинів з майном задля передачі його у власність товариства" – наголосили у прокуратурі.

Наразі щодо посадовців компанії та львів’янина здійснюється досудове розслідування за фактами шахрайства, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та підробки документів (ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 358 КК України).

Мешканцю Львова вже повідомили про підозру у вчиненні злочинів, а матеріали щодо інших фігурантів – виділили в окреме провадження.

Зазначимо, у вересні 2022 року міський голова Львова Андрій Садовий опублікував список 79 із 340 компаній, власниками яких є громадяни РФ та які продовжують працювати у Львові.

Додамо, у травні Верховна Рада затвердила указ президента щодо примусового вилучення в Україні майна РФ. А ще раніше на території Львівської області знайшли понад 200 підприємств з російським капіталом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.