Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Прес-реліз,   Вівторок, 29 серпня 2023, 13:15

Як вибрати правильні фари та інші запчастини у Львові?

Спочатку світлодіодні LED фари з'явилися в автомобільній галузі як преміальне доповнення до дорогих автомобілів. 

Потім їх стали застосувати в авто середнього цінового сегменту. І лише декілька років тому ЛЕД-фари більш менш масово проникли на вторинний ринок і стали доступними для вторинної установки. Водії цінують таке освітлення за мінімальне навантаження на енергосистему автомобіля, комфортне встановлення та яскравий пучок світла. 

Вибір фар для вашого автомобіля 

Пристрої являють собою набір модулів, які складають з LED-діодів. Для них характерне низьке споживання енергії, тривалий ресурс роботи, стійкість до механічних пошкоджень, проникнення пилу і вологи всередину фари. ЛЕД освітлення забезпечує велику дальність світлового пучка, який не напружує зір і не сліпить водіїв зустрічного транспорту, як, наприклад, ксенон.  

Але попри переваги ЛЕД-фар, не треба ігнорувати видимі недоліки такого освітлення. А вони дійсно є. Вирішивши купити ЛЕД фару, будьте готові до обмеженого ракурсу світла через концентрований пучок і яскраве освітлення з високою частотою, яке може заважати зустрічним водіям. Також не можливо буде замінити лише лампочку, що перегоріла, адже потрібно змінювати весь блок.

Економія палива на LED лампах настільки мізерна, що її складно помітити. Але за наявності багатьох додаткових електроприладів та електронних систем не зайве розвантажити акумуляторну батарею. У цьому плані лед-фари будуть корисними.

Типи та призначення фар

Автомобільні фари за видами та застосуванням розподіляються на пристрої:

  1. Ближнього світла – розраховані на забезпечення видимості в межах до 60 м. Це необхідно для безпечного роз'їзду із зустрічним автотранспортом, при слідуванні за автомобілем, що близько їде, в осінньо-зимовий період ‒ при поїздках між населеними пунктами (якщо немає ДХО). Основна задача – можливість руху з невисокою швидкістю, зберігаючи видимість дорожнього полотна та бічного освітлення правої сторони, не засліплюючи водіїв зустрічного автотранспорту (ліва сторона). У фарах використовуються лампи з цоколем Н7 або Н1 для роздільного рефлектора, і Н4 для двониткових ламп (суміщення далекого/ближнього освітлення в одному пристрої).

  2. Дальнього освітлення – освітленість дорожнього покриття на відстані до 150 метрів попереду автомобіля, що дозволяє пересуватися з оптимальною швидкістю. Умови для включення цієї опції фар – вільна траса від автотранспорту, що йде по зустрічній.

  3. Денного світла – для позиціонування машини поза населеним пунктом. Оснащуються світлодіодами з мінімальним споживанням струму, конструктивна особливість – відсутність цілеспрямованого променя. 

  4. Протитуманні фари – розроблені для поганої видимості. Вони створюють широкий горизонтальний (60°) і вузький вертикальний (5°) промінь на відстань 20+м. Проєктуються з урахуванням неможливості засліплення зустрічних транспортних засобів. 

Де купити якісні запчастини у Львові

Ринок автозапчастин у Львові не так широко представлений, як в Європі. Автомагазини завозять лише ті запчастини до машини, які користуються попитом і підходять до найпопулярніших моделей авто. Тому багато автовласників шукають автозапчастини Львів на платформах, типу Авторіа, з мільйонним асортиментом нових і б/у запчастин від перевірених постачальників. 

Посібник з вибору запчастин до машини 

Запчастини до автомобіля бувають оригінальні («рідні»), які мають маркування виробника авто та неоригінальні (аналогові), що випускаються незалежними компаніями для різних марок автомобілів. Також можна придбати автозапчастини б/у.

Оригінальні деталі коштують значно дорожче, але відповідають стандартам якості. Деталі-аналоги виробляються відповідно до ліцензійної угоди виробника оригіналів. У цьому випадку автозапчастини для корейських автомобілів, західних та «штатівських» іномарок, а також вітчизняних авто за якістю практично однакові. 

 Три правила купівлі б/у запчастин:

 

  1. При покупці мотора або коробки передач автовласник повинен надати маркування, яке вибито на деталі.

  2. При покупці будь-якої електронної запчастини або блоку керування потрібно надавати оригінальний номер запчастини. Є нюанс: на деяких іномарках блок керування має свою програму з додатковим номером прошивки, тому потрібно уточнювати в майстра, чи потрібен цей номер.

  3. Якщо передбачається кузовний ремонт автомобіля, потрібно точно знати модель транспортного засобу. 

Висновок

Чи можна купувати б/у деталі? Наприклад, б/у деталі ходової можна купувати не побоюючись: кронштейни, кріпильні вироби, амортизатори, пружини, ШРУСи, важелі та сайлентблоки. Не варто купувати запчастини для автомобіля, якщо вони можуть призвести до ДТП. До цієї категорії належать елементи гальмівної системи: циліндри, гідравлічний та вакуумний підсилювач, шланги, троси, супорти. 




Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.