Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Кіт

П'ятниця, 8 вересня 2023, 13:25

Нардеп Кіт крутиться у новій автівці, наче сир у маслі

Андрій Кіт

Нардепи з Львівщини Андрій Кіт та Орест Саламаха вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну придбали розкішні авто, які записали на інших осіб.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Двоє нардепів з Львівщини вже після повномасштабного вторгнення Росії в Україну придбали розкішні автомобілі преміумкласу та позаписували їх на матерів та фірми батьків.

Зокрема, нардеп з депутатської групи Довіра Андрій Кіт приїхав під Верховну Раду на авто Mercedes-Benz GLE 400d 2022 року випуску вартістю 84 тисячі доларів. Автівка оформлена на фірму його батька ПП "Агрофірма "Лугове" у лютому 2023 року.

Крім цього, у грудні 2022 року компанія придбала нову Toyota Corolla вартістю від 20 тисяч доларів.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах 21 липня 2019 року самовисуванець Андрій Кіт переміг у 126 виборчому окрузі, що охоплює Моршин, Стрий, Жидачівський та Стрийський райони. Крім цього він був нардепом Верховної Ради VIII скликання, тоді Кіт переміг у цьому ж окрузі від Блоку Петра Порошенка. У грудні 2019 року у Верховній Раді створили депутатську групу Довіра, до складу якої увійшов й Андрій Кіт.

До обрання нардепом Кіт працював заступником заступник директора ТОВ "Млин Агро", ТОВ "Підгірці", ПП "Агрофірма "Лугове", ТОВ "Буське сорто-насінницьке підприємство".

Додамо, у 2020 році нардеп задекларував 591 тисячу гривень доходу та 6,2 мільйона готівки.

Натомість у нардепа фракції Слуга народу Ореста Саламахи влітку цього року виявили авто Mercedes-Benz EQS 450+. Як з'ясували журналісти, електромобіль 2021 року випуску був придбаний на аукціоні у США у червні 2022 року битим і ввезли в Україну за 55 тисяч доларів. Його оформили на мати нардепа, відновили та у травні цього року виставили на продаж за 99 тисячі доларів.

Саламаха заявив журналістам, що авто купив і відновив його брат, а він брав автівку у тимчасове користування через недоступність особистого автомобіля.

У липні 2023 року цей автомобіль переоформили з матері Ореста Саламахи на іншого власника. 

Зазначимо, Орест Саламаха переміг у 121 виборчому окрузі Львова від партії Слуга народу. Саламаха був заступником директора з будівництва ПП "Буд Інвест Ком" та т.в.о. директора цього підприємства, яке належить його дружині, займається організацією будівель та знаходиться у будинку в селі Сокільники біля Львова.

У 2020 році Саламаха придбав нову іномарку Audi A5 за майже 600 тисяч гривень, а його дружина витратила 800 тисяч гривень на BMW X5.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.