Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Юрчишин

Фб Юрчишина

Середа, 29 листопада 2023, 12:05

Галичанин Юрчишин може очолити комітет з питань свободи слов

Ярослав Юрчишин

Львівський нардеп Ярослав Юрчишин може очолити комітет з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича.

На сайті Верховної Ради України голова фракції Голос Олександра Устінова зареєструвала проєкт постанови №10296, яким пропонує призначити народного депутата Ярослава Юрчишина на посаду голови парламентського комітету з питань свободи слова замість Нестора Шуфрича.

Водночас пропонується відкликати Юрчишина з посади заступника голови комітету з питань антикорупційної політики.

 

Зазначимо, 20 вересня Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича (група Платформа за життя і мир) з посади голови парламентського комітету з питань свободи слова. Того ж місяця Печерський райсуд Києва  обрав Шуфричу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави. Депутата обвинувачують у державній зраді.

Раніше наголошувалось, що комітет може очолити народний депутат з Львівщини, член депутатської групи Довіра Павло Бакунець.

Нагадаємо, уродженець Львова Ярослав Юрчишин пройшов у парламент на виборах 2019 року в складі партії Голос (був на 7 місці у списку партії). Юрчишин – лектор Української академії лідерства та ексголова правління антикорупційної організації Transparency International Ukraine.

У 2020 році Юрчишин задекларував 15 тисяч доларів готівки, а його дружина купила Hyundai Elantra.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.