Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Субота, 9 вересня 2023, 17:24

Зеленський реформує державну систему професійних свят і пам'ятних дат

Володимир Зеленський

Президент вважає, що поточна система є несправедливою і нелогічною, а також не відповідає сучасним реаліям України.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду України та інших державних органів з дорученням переглянути та оновити державну систему професійних свят і пам'ятних дат.
 
Він вважає, що поточна система є несправедливою і нелогічною, а також не відповідає сучасним реаліям України.
 
"Зараз у нашому календарі є багато недоречних збігів, коли один день призначений для двох або більше різних професій або подій. Наприклад, у другу суботу вересня ми одночасно святкуємо День фізичної культури і спорту та День українського кіно. Чи не дивно, що День юриста і День художника припадають на один день? Чи не образливо, що День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу збігається із Днем науки?", – запитав він у своєму відеозверненні в суботу.
 
Зеленський також зазначив, що деякі професії все ще використовують радянські дати для свого свята, а деякі важливі дні памʼяті та досягнення України не мають офіційного визнання.
 
"Наприклад, у нашому календарі немає Дня українських істориків, хоча їх робота дуже потрібна для формування національної свідомості та пам'яті. Тому я доручив уряду України та відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її – справедливо і логічно", – підсумував президент.
 
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.