Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Середа, 28 червня 2023, 16:10

Зеленський хоче офіційно перенести Різдво на 25 грудня

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський вніс до ВРУ законопроєкт, де пропонується змінити дати святкування трьох державних свят.

Сьогодні, 28 червня, на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт № 9431, ініціатором якого є президент Володимир Зеленський, що передбачає внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових днів.

Зокрема, законопроєкт пропонує встановити, що 25 грудня в Україні офіційно відзначається Різдво Христове, 15 липня – День Української Державності, 1 жовтня – День захисників і захисниць України.

"Метою законопроєкту є відмова від російської спадщини нав'язування відзначення Різдва Христового 7 січня та встановлення дати святкування Різдва Христового 25 грудня. І, як наслідок, перенесення дат святкування Дня Української Державності (з 28 липня на 15 липня), коли вшановується пам'ять видатного державотворця святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого, та Дня захисників і захисниць України (з 14 жовтня на 1 жовтня), яке пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці" – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Зеленський визначив цей законопроєкт як невідкладний.

 

Нагадаємо, з 1 вересня цього року Православна Церква України перейде на новоюліанський календар для нерухомих свят. З переходом змінюються дати нерухомих свят. Зокрема, Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня, Покрову відзначатимуть 1 жовтня, а не 14 жовтня, Водохреще – 6 січня, а День Святого Миколая – 6 грудня.

Додамо, у травні цього року в Україні День пам'яті та перемоги над нацизмом перенесли на 8 травня. Також у лютому цього року декілька львівських нардепів зареєстрували законопроєкт, яким пропонують скасувати 8 березня, 1 травня та 9 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.