Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ПЦУ

Середа, 24 травня 2023, 15:17

ПЦУ благословила усіх своїх парафіян на новий календар з 1 вересня

ПЦУ

Православна Церква України з 1 вересня цього року перейде на новоюліанський календар для нерухомих свят.

Про це повідомляє Православна церква України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Сьогодні, 24 травня, Архієрейський собор Православної Церкви України прийняв постанову, якою з 1 вересня цього року церква переходить на новоюліанський календар для відзначення нерухомих свят, проте зберігаючи за парафіями, які цього хочуть, право використовувати старий календар. 

"Загальне вживання новоюліанського календаря, після затвердження цього рішення Помісним Собором ПЦУ, що скликається на 27 липня 2023 року, буде запроваджене з 1 вересня цього року, коли розпочинається новий церковний рік. Водночас парафії і монастирі, які бажають дотримуватися старого календаря, матимуть цю можливість – календарна реформа відбудеться без примусу, поступово і усвідомлено" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, з переходом на новоюліанський календар, змінюються дати нерухомих свят. Зокрема, Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня, Покрову відзначатимуть 1 жовтня, а не 14 жовтня, Водохреще – 6 січня, а День Святого Миколая – 6 грудня.

Святкування рухомого Великодня і прив'язаних до нього подій залишиться без змін. Трійцю святкуватимуть на 50-й день після Великодня. 

Нагадаємо, Православна церква України дозволила єпархіям у 2022 році проводити богослужіння на Різдво 25 грудня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.