Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Різдвяний ярмарок у Львові

Середа, 19 жовтня 2022, 11:22

ПЦУ дозволила святкувати Різдво у грудні

Різдвяний ярмарок у Львові

Православна церква України дозволила єпархіям цьогоріч проводити богослужіння на Різдво за Новоюліанським календарем.

Про це повідомляє Православна церква України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 18 жовтня, на засіданні Священного синоду Православної церкви України було вирішено дозволити проводити богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 року.

У ПЦУ наголосили, що вони взяли до уваги численні запити та врахували дискусію, яка протягом багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві.

"Передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний синод Української православної церкви (Православної церкви України) вирішив:

Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 року звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту" – йдеться у повідомленні.

Додамо, у 2019 році під час сесії Львівської міськради депутати попросили затвердити єдину дату святкування Різдва в Україні та світі 25 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.