Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Різдвяний ярмарок у Львові

Четвер, 12 грудня 2019, 12:17

Львівські депутати пропонують перенести дату святкування Різдва

Різдвяний ярмарок у Львові

У мерії просять затвердити єдину дату святкування Різдва в Україні та світі 25 грудня.

Сьогодні, 12 грудня, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутатка від "Української галицької партії" Юлія Гвоздович зачитала депутатське звернення, у якому попросила перенести дату святкування Різдва на 25 грудня.

"З початком Революції Гідності та війни на Сході українці сміливо заявили про свій шлях до Європейської спільноти, тому сьогодні ми як депутати Львівської міськради від "Української галицької партії" ініціюємо широкий суспільний діалог про єдину дату святкування Різдва в Україні та світі 25 грудня" – заявила Юлія Гвоздович.

За її словами, у 2017 році Верховна Рада прийняла закон згідно з яким 25 грудня стало офіційним вихідним днем. За дослідженням партії понад 70% позитивно відносяться до перенесення святкування Різдва.

"Звертаюся до міського голови, щоб він підтримав громаду і розпочав перехід на проведення основних тематичних подій святкування Різдва не лише у січні, а також щоб Львівська міськрада почала організовувати заходи основні та надсилати офіційні привітальні листи присвячені Різдву саме до 25 грудня" – додала Юлія Гвоздович.

Цього року пропонують винести святкового Дідуха не 6 січня, а 24 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.