Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гриби

Четвер, 14 вересня 2023, 14:11

На Львівщині внаслідок отруєння грибами помрела жінка

гриби

В області зафіксували перший летальний випадок внаслідок отруєння грибами. 

Про це повідомляє Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України на своїй сторінці у Фейсбуці.

У одній з районних лікарень Львівщини від отруєння грибами померла 73-річна мешканка Трускавця. Станом на сьогодні це перший випадок отруєння грибами в області за цей рік.

Жінка разом з чоловіком 2 вересня з'їли квашені грузді. Гриби ж вони зібрали цього ж дня на околицях Трускавця. На третій день після вживання грибів жінку госпіталізували до інфекційного відділення однієї з районних лікарень області, натомість чоловік потрапив до лікарні 11 вересня.

"На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на 7-ий день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла. Її 76-річний чоловік у стані середньої важкості надалі отримує необхідну допомогу" – наголосила лікарка із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Жукровська.

Зазначимо, у 2022 році на Львівщині було зареєстровано 7 осередків отруєння грибами. Тоді постраждали 10 людей, з них – двоє дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.