Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська ОВА

Понеділок, 25 вересня 2023, 12:49

З бюджету Львівщини виділять кошти на розробку проєкту безпілотника Besomar 3310

Львівська ОВА

Загальна вартість проєкту з розробки безпілотника для доставки та спостереження Besomar 3310 становить 599 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У Львівській ОВА, у межах програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку щодо реалізації стартап-проєктів "Військове та/або подвійне призначення", обрали комплекс доставки Besomar 3310, розробку якого співфінансуватимуть з обласного бюджету.

Загалом на конкурс подали 7 проєктних заявок від п’яти фізичних осіб підприємців та двох фірм на суму співфінансування з обласного бюджету 1 348,75 тис. грн.

Це уніфіковані вставки для систем скидання FPV дронів, наземні дрони, безпілотні авіаційні комплекси доставки та спостереження, дрони камікадзе тощо.

"З огляду на те, що часові рамки реалізації стартап-проєктів є обмеженими, члени конкурсної ради вирішили виділити кошти співфінансування для реалізації стартап-проєкту, який уже має наявні локальні складові для виготовлення прототипу та буде переданий для потреб 125 ОБрТрО військової бригади Львівщини. Це проєкт розробки безпілотного авіаційного комплексу доставки та спостереження Besomar загальною вартістю 599 998,70 тис. грн, з яких 50% проєкт залучає шляхом краундфандингу, решту співфінансовує ОДА" – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА  Степан Куйбіда.

За його словами, аерокомплекс здатний провести спостереження та відеофіксацію на віддалі 30 км та з безпечної висоти 800 м. А також доставити вантаж до 2 кг у потрібну точку в радіусі 30 км, в автоматичному режимі або під керівництвом пілота, з поверненням.

Комплекс доставки Besomar 3310 складається з 3-х літаків. Літаки можуть виконувати задачу як по GPS координатах, так і в ручному режимі. Дрон має високі аеродинамічні характеристики, що дозволяє йому планувати на великі відстані при вимкненому двигуні і забезпечує високу безпеку та стабільність апарата в нештатних ситуаціях.

Додамо, львівські виші отримають майже три мільйони гривень на реалізацію інноваційних проєктів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.