Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Давид Петросян

Фб театру Заньковецької

Вівторок, 24 жовтня 2023, 10:21

Давид Петросян став головним режисером театру імені Марії Заньковецької

Давид Петросян

У національному театрі імені Марії Заньковецької відбувся конкурс на посаду головного режисера, яким став Давид Петросян.

Про це повідомляє Національний театр ім. Марії Заньковецької на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 20 жовтня, за результатами конкурсу на посаду головного режисера Національного театру ім. Марії Заньковецької, переможцем став київський режисер, художник-постановник та сценограф Давид Петросян. 

"Давид Петросян – український режисер, сценограф, автор музичного оформлення. Минулого місяця на великій сцені нашого театру відбулася прем'єра вистави "Земля" за твором Ольги Кобилянської у режисурі Давида Петросяна. Вітаємо Давида у команді театру, та бажаємо гучних прем’єр, які стануть знаковими для українського театру" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Давид Петросян заснував театр Practicum, був режисером-постановником Київського академічного драматичного театру на Подолі, ставив у Київському академічному театрі юного глядача на Липках, ЦСМ "Дах".

Серед найвідоміших його вистав: "Володар мух" за романом Вільям Голдінга, "Буна" за п'єсою Віри Маковій, "Кассандра" за поемою Лесі Українки, "Візит" за п'єсою Фрідріха Дюрренматта, "Цар Едіп" за Софоклом. 

Раніше головним режисером театру був Андрій Мацяк, який пробув на цій посаді п'ять років.

Додамо, у 2022 році Давид Петросян отримав 350 тисяч гривень гранту для створення і реалізації вистави "Тартюф" на базі Львівського академічного молодіжного театру імені Леся Курбаса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.