Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 10 листопада 2022, 15:35

Галичани Петросян та Булка отримали культурні гранти від Зеленського

Львів

Режисер-постановник Давид Петросян, музикознавець Юрій Булка та письменник Олександр Козинець отримали гранти для створення творчих проєктів.

Про це йдеться в розпорядженні Президента України №292/2022-рп від 10 листопада 2022 року. 

Президент Володимир Зеленський постановив призначити гранти Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проєктів.

У переліку осіб, які отримають гранти, є троє культурних діячів зі Львова:

у галузі театрального мистецтва: режисер-постановник Давид Петросян, який отримає 350 тисяч гривень для створення і реалізації вистави "Тартюф" на базі Львівського академічного молодіжного театру імені Леся Курбаса;

у галузі музичного мистецтва: музикознавець Юрій Булка, який отримає 130  тисяч гривень для створення і реалізації творчого проєкту "undo/overdo – мультимедійна музична інсталяція" на базі КЗ ЛОР "Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика";

молодим письменникам: письменник Олександр Козинець, який отримає 67 тисяч 260 гривень для видання збірки поезій Universum на базі ТзОВ "Літературна агенція "Піраміда".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.