Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску з Польщею

Понеділок, 13 листопада 2023, 09:33

У Краківці польська поліція допомогла українським вантажівкам прорвати блокаду кордону

пункт пропуску з Польщею

Поліція супроводжувала колони українських вантажівок до пункту пропуску.

Про це повідомляє польське видання Dorzeczy.

Повідомляють, що у пункті пропкуску "Краківець – Корчова" українським вантажівкам вдалося прорвати блокаду польських перевізників і виїхати з Польщі. У цьому їм допомогла польська поліція.

Зазначається, що українські водії вже хотіли силою прорвати блокаду, тому поліція звернулася до міського голови з проханням розігнати акцію протесту.

"З неофіційної інформації я знаю, що була створена кризова команда, яка дала наказ поліції втілити таке"– розповів Томаш Борковський із Комітету захисту транспортних перевізників та роботодавців.

На прохання воєводи та кризової групи офіцери супроводжували українські вантажівки до терміналу. Колони складалися з 25 машин у кожній і прямували до автостради А4, яка відкрита лише для легкових автомобілів, а потім прямо до прикордонного пункту Корчова-Краковець.

"Це порушення блокади, поліція провела три колони протягом трьох годин. Кризова команда не вела зі мною переговорів, не спілкувалася і проігнорувала наш протест. Заступник міністра Вебер розмовляв зі мною вдень і знав, що це буде вирішено таким чином. Ми відчуваємо себе обдуреними" – додав Томаш Борковський.

Нагадаємо, 6 листопада, польські перевізники розпочали акцію з перекриття пунктів пропуску на кордоні з Україною. А наприкінці жовтня вони погрожували перекрити всі пункти пропуску з українською стороною до кінця року. Однак, польські перевізники досі не надали жодних офіційних вимог представникам української сторони.

У пунктах пропуску тисяча вантажівок очікували виїзду з Польщі, вантажівки стоять у черзі до 140 годин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.