Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

стипендія

Понеділок, 20 листопада 2023, 10:07

В Україні хочуть скасувати виплату стипендій студентам, які виїхали за кордон

стипендія

За рахунок цього планують збільшити виплати студентам, які залишились в Україні.

Як пише видання "Українська правда", про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький в ефірі телемарафону.

Студентам, які навчаються в українських вишах, але виїхали за кордон, не платитимуть стипендії. Ця економія коштів дозволить збільшити виплати студентам, які залишились в Україні.

"Ми не повинні платити стипендії студентам, які за кордоном. Вони можуть далі вчитися, але питання стипендіального забезпечення буде їм, мабуть, перекрите. Ця економія коштів дозволить нам збільшити стипендії для тих студентів, які є в Україні. Ми маємо допомогти студентам, які залишилися в країні, які будують її разом з нами. Стипендія академічна якраз для того, щоб вони мали змогу отримати ті знання, які будуть потрібні їм для перемоги України і після неї" – пояснив Михайло Винницький.

Крім цього, в Україні планують збільшити розмір стипендій для студентів. Відповідне доручення Міністерству освіти і науки дав президент Володимир Зеленський. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.