Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 25 липня 2023, 15:58

У Львові з вересня студенти без ЛеоКарт оплачуватимуть повну вартість проїзду у маршрутках

львівські маршрутки

З 1 вересня право на пільговий проїзд у львівських маршрутках матимуть лише студенти з е-квитком "ЛеоКарт".

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

З 1 вересня цього року студенти без електронного квитка "ЛеоКарт" не матимуть права на пільговий проїзд у громадському транспорті у Львові.

"69 навчальних закладів Львова, де навчаються студенти, вже поінформовані про те, що з 1 вересня право на пільговий 50%-й проїзд матимуть лише студенти з наявною "ЛеоКарт", всі решта оплачуватимуть повну вартість" – наголосили під час засідання комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міської ради.

Натомість учні із діючою карткою "ЛеоКарт" мають право на безкоштовний проїзд під час канікул і в тих автобусах, які не вибрані пілотними для тестування e-квитка.

"Таке доручення виникло через те, що батьки скаржаться, що деякі водії автобусів вимагають від учнів оплату за проїзд під час літніх канікул" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 5 червня у Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. Пізніше е-квиток поширили на автобуси № 62 та № 5А.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні 2022 року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Наприкінці січня цього року у місті розпочали готуватися до ІІ етапу функціонування електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.