Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

е-квиток

Понеділок, 31 січня 2022, 15:40

Забарило пообіцяв в червні запустити е-квиток у Львові

е-квиток

Повний запуск е-квитка у Львові відбудеться у червні, але тому може перешкодити коронавірус.

Сьогодні, 31 січня, на засіданні комісії фінансів Львівської міськради директор департаменту міської мобільності Олег Забарило заявив, що повний запуск е-квитка у Львові, за його розрахунками, відбудеться у червні.

"З березня почнуть продавати Леокарт всім категоріям пасажирів, адже до того часу мав би завершитись перший етап − їхня видача пільговикам. Мій прогноз, що квиток повноцінно запрацює в середині року" − сказав Олег Забарило.

Голова комісії Наталія Шелестак уточнила, що йдеться про червень. Олег Забарило не заперечив, але уточнив, що цьому можуть перешкодити карантинні обмеження, а також те, що багато з тих адміністраторів, які зараз працюють з пільговиками − хворі, тому видача Леокарт пільговикам може тривати довше, ніж планується.

Забарило також пообіцяв надати публічний звіт використання коштів кредиту ЄБРР, призначених на впровадження е-квитка у Львові.

Станом на сьогодні з 10 млн кредиту використано 3,7 млн євро. 70% з цієї суми пішли на закупівлю обладнання, − повідомив він.

Нагадаємо, у Львові змінили порядок видачі пільгових транспортних карток ЛеоКарт − тепер їх видаватимуть у пунктах, що розташовані максимально близько до місця реєстрації заявників.

Раніше у Львові розповіли, яким чином пасажирам завалідувати свій проїзд у міському транспорті.

Додамо, з 13 січня у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті, а ще з листопада 2021 року можна отримати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Зазначимо, Андрій Садовий створив робочу групу для оптимізації мережі громадського транспорту Львова за результатами впровадження е-квитка.

Також у листопаді минулого року у Львові затвердили вартість електронного квитка.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.