Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 19 листопада 2021, 11:27

У Львові затвердили вартість електронного квитка

львівські маршрутки

Вартість транспортної картки "ЛеоКарт" становитиме 60 гривень.

Сьогодні, 19 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив вартість транспортних карток "ЛеоКарт".

Зокрема, базова вартість транспортної картки "ЛеоКарт" – електронного квитка для проїзду у громадському транспорті Львівської ОТГ становитиме:

- пільгова картка "ЛеоКарт" (персоналізована) – 60 грн;

- загальна картка "ЛеоКарт" (персоналізована) – 60 грн;

- загальна картка "ЛеоКарт" (неперсоналізована) – 60,00 грн.

Картку "ЛеоКарт" можна отримати у Центрі надання адміністративних послуг, Центрі обслуговування ЛКП "Львівавтодор" або в інших пунктах для подачі документів з метою отримання персоналізованої транспортної картки "ЛеоКарт".

Безкоштовно пільгову картку "ЛеоКарт" можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю, пенсіонери.

Нагадаємо, електронний квиток на проїзд у транспорті планують впровадити з 13 січня 2022 року, а з листопада у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Наразі до 25 листопада у місті триватимуть громадські слухання щодо підняття вартості проїзду у маршрутках Львова у рамках впровадження електронного квитка.

Зазначимо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проєкт впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

Додамо, у 2017 році у місті відбулося голосування на найкращу назву електронного квитка – перемогла назва "ЛеоКарт", яка набрала 37,2% голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.