Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 10:24

У Львові з листопада видаватимуть е-квитки для пільговиків

львівські маршрутки

З листопада у місті розпочнуть видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У листопаді цього року у місті мешканцям розпочнуть видавати пільгові транспортні квитки.

"Зараз проходить кінцеве передпускове тестування системи, тому ми ще не видаємо карток, а хочемо друкувати їх масово і відповідно масово видавати. Тому люди хай не переживають: картки ми видамо, заздалегідь повідомивши хто, де і коли може їх забрати" – наголосив директор ЛКП "Львіватодор" Микола Власюк.

За його словами, станом на сьогодні на виготовлення таких карток надійшло понад 60 тисяч заявок, а очікують їх близько 250 тисяч. Після впровадження електронної системи оплати за проїзд, підставою для пільгового проїзду в громадському транспорті є виключно відповідна транспортна картка. Якщо у пільговика її не буде, то проїзд доведеться оплатити.

"Валідування у транспортному засобі в тому числі і пільговика є важливим, воно дає нам можливість орієнтуватися, які є категорії, як вони переміщаються по місту, з якою періодичністю, як потрібно було б відкоригувати графік чи маршрути. Тобто валідування кожного пасажира дає нам можливість сформувати у місті транспортні потоки, які забезпечать потреби мешканців" – пояснив наголосив Микола Власюк.

Термін дії пільгової картки першого етапу – 5 років. Якщо картка буде втрачена, то повторно її виготовлять безкоштовно. Вже за другу копію мешканцю доведеться заплатити, її собівартість ще визначають.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а в листопаді того ж року безготівкову систему оплати проїзду, у рамках експерименту, встановили на маршрутках № 3а.

Електронний квиток на проїзд у транспорті планують впровадити з 13 січня 2022 року. На сьогодні валідаторами обладнано вже близько 700 транспортних одиниць.

Додамо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проєкт впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.