Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівський трамвай

Четвер, 12 березня 2020, 15:10

У 2021 році у Львові може запрацювати е-квиток

львівський трамвай

Львівська міськрада підписала договір з Mikroelektronika та SoftServe на впровадження е-квитка у місті, який має запрацювати через 74 тижні.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні Львівська міськрада підписала договір з консорціумом Mikroelektronika та SoftServe на виконання робіт з впровадження е-квитка у Львові.

У грудні 2019 року, за результатами тендеру на розробку сервісу е-квитка, переможцем став чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. 

Як зазначив заступник директора департаменту житлового господарства міськради Андрій Білий, наступним етапом буде узгодження всіх технічних специфікацій, який буде тривати до трьох місяців, після якої почнеться виготовлення обладнання і встановлення їх на автобуси.

Після підписання контрактного договору наступає етап практичної реалізації проекту, який складається з:

- детальне проектування – до 3 місяців;

- тестування обладнання – до 1 місяця;

- виготовлення та встановлення обладнання – паралельні процеси, які займають орієнтовно 10-11 місяців;

- тестова експлуатація та прийом в експлуатацію – 2 місяців.

Згідно з попереднім графіком від підписання договору до прийому в експлуатацію – 74 тижні.

Нагадаємо, 14 серпня 2019 року завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові. Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Згодом міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні минулого року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.