Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський трамвай

Четвер, 4 квітня 2019, 17:06

До вересня запровадять е-квиток у одному із трамваїв Львова

Львівський трамвай

Міськрада планує обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати обговорили питання щодо негайного впровадження електронного квитка у львівському електротранспорті. Начальник відділу АСОП ЛКП "Львівавтодор" Сергій Журбенко заявив, що за їхніми розрахунками, вже у серпні – вересні цього року планують запровадити е-квиток у першому трамваї.

"Ми плануємо, що перший транспортний засіб, наприклад трамвай або тролейбус, ми обладнаємо для того, щоб визначити, що воно дійсно може працювати і підходить до наших трамваїв. Це буде приблизно у серпні –вересні цього року" – заявив Сергій Журбенко. 

За його словами, трамвай працюватиме в тестовому режимі, а в подальшому планують вводити е-квиток на весь електротранспорт та по всіх маршрутах. Повністю проект планують завершити до 2020 року.

Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку 16 листопада минулого року опублікував тендер ЛКП "Львівавтодор" на впровадження у місті електронного квитка для оплати проїзду у громадському транспорті. Вровадження електронного квитка може зайняти 12-18 місяців. Раніше ініціативу обіцяли втілити в життя до кінця 2019 року. 

Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

А у листопаді 2017 року ЛКП "Львівавтодор" та австрійська компанія iC consulenten підписали контракт щодо консультаційних послуг в рамках проекту впровадження електронного квитка.

Також у місті тривав конкурс на найкращу назву електронного квитка. За результатами он-лайн голосування, перемогла назва "ЛеоКарт", яка набрала 37,2% голосів.

Додамо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.