Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

маршрутки

Четвер, 27 жовтня 2016, 17:15

Електронний квиток у Львові введуть у 2018 році

маршрутки

Львівська міськрада обіцяє впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Про це сьогодні під час пікету міської ради мешканцями Львівщини повідомив начальник управління транспорту і зв’язку міськради Віктор Щир.

"Ми плануємо, що вже в грудні ЄБРР оголосить конкурс на впровадження електронного квитка у місті. Сподіваємось, його введуть уже на початку 2018 року", – заявив Віктор Щир.

Він додав, що запровадження е-квитка збільшить проблеми з приміськими маршрутами, особливо для самих перевізників.

"Мешканцям Львова буде вигідно купувати місячний квиток на проїзд у транспорті, оскільки це буде набагато дешевше. Люди зможуть їздити із пересадками, не оплачуючи двічі за проїзд. А ті люди, які доїжджають до міста з прилеглих сіл, змушені будуть купувати абонемент на проїзд у міському транспорті і ще плюс оплачувати за проїзд у власному приміському транспорті", – наголосив Віктор Щир.

Відтак, за його словами, щоб якось врегулювати цю ситуацію, міськрада планує до впровадження е-квитка поступово переводити ближнє передмістя на міські перевезення за міським тарифом. 

Ми чекаємо, що найбільший супротив буде від перевізників, які обслуговують приміські маршрути. Адже вони офіційно укладають угоду з департаментом транспорту облдержадміністрації, в якій чітко зазнають курсування маршрутки з певного села до певної автостанції. На такий відрізок встановлюють відповідний тариф, за яким перевізники замовляють квитки. Вони звітують перед фіскальними органами про пасажиропотоки на цьому маршруті і, відповідно, платять податки.

Інший відрізок – від кінцевої, яка визначена в угоді, і по самому Львову. Дохід, який перевізники отримують, їдучи по місту, вони просто збирають собі. Тому найбільший супротив при впровадженні е-квитка буде саме у перевізників", – розповів Віктор Щир.

Нагадаємо, 20 жовтня львівські депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.