Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Четвер, 22 березня 2018, 17:10

Через 5 років Садовий планує перейти з маршруток на автобуси та електротранспорт

львівські маршрутки

Львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо відмови від маршруток та переходу на електротранспорт і зручні автобуси. "За" проголосувало 47 депутатів.

Депутати доручили міськраді підготувати дорожню карту щодо вирішення цього питання і здійснити перехід на електротранспорт і великі автобуси за 5 років, замість двох, як це було вказано у петиції.

Зазначимо, електронна петиція Анни Меленчук "Вимагаємо відмовитись від маршруток та перейти на електротранспорт і зручні автобуси!" була зареєстрована на порталі е-петицій 21 січня цього року. Станом на 29 січня вона зібрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що сучасні маршрутки не справляються з пасажиропотоком Львова: вони переповнені, брудні. Саме тому у влади міста вимагають:

- провести транспортне моделювання Львова та розробити дворічний план повної відмови міста від маршрутних таксі з подальшим переходом на тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком;

- забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю;

- встановити електронне табло з часом прибуття транспорту на зупинках.

У петиції йдеться, що вирішення цих питань допоможе розвантажити вулиці міста, "адже велика кількість водіїв та пасажирів автомобілів пересяде на зручний громадський транспорт", створить "комфортні умови проїзду в громадському транспорті для мешканців міста" та допоможе "знизити рівень забруднення міста шкідливими викидами".

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Додамо, у лютому міська рада погодила створення АТП №2, оскільки робота АТП №1 зараз є фактично заблокованою через борги перед ЛАЗом, щоб уникнути транспортного колапсу у місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.