Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

е-квиток

Середа, 15 листопада 2017, 14:56

Австрійці консультуватимуть підлеглих Садового щодо впровадження е-квитка у Львові

е-квиток

Австрійська компанія iC consulenten допомагатиме чиновникам міськради залучити 10 млн грн коштів ЄБРР на впровадження електронного квитка.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні ЛКП «Львівавтодор» та австрійська компанія iC consulenten підписали контракт щодо консультаційних послуг в рамках проекту впровадження електронного квитка.

«Минулого року ми підписали угоду про залучення кредитних коштів для реалізації проекту автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті. Оголосили перший етап відбору компаній, які претендують на впровадження електронного квитка у Львові. На сьогодні ми провели відбір компанії-консультанта. З трьох претендентів: Mott MacDonald (Великобританія); Egis (Франція) та iC consulenten (Австрія), в результаті тендеру вибрано переможця – компанію iC consulenten (Австрія)», – заявив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, компанія iC consulenten формуватиме технічний звіт, який буде переданий на затвердження Європейському банку реконструкції та розвитку, а у березні 2018 року буде підписана офіційна угода щодо впровадження електронного квитка.

«Спочатку електронний квиток буде впроваджено на електротранспорті, потім автотранспорті», – додав Олег Береза.

Нагадаємо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті.

Ще 20 жовтня 2016 року на сесії львівські депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Львівська міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Також у місті тривав конкурс на найкращу назву електронного квитка. За результатами он-лайн голосування, перемогла назва «ЛеоКарт», яка набрала 37,2% голосів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.