Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Садовий у трамваї на Сихів

Вівторок, 17 січня 2017, 15:48

Трамвай на Сихів заточили під е-квиток Приватбанку

Садовий у трамваї на Сихів

ПриватБанк запустив перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в трамваях маршруту № 8 смартфоном.

Про це повідомила керівник мережі регіональних прес-офісів "Приватбанку" Інна Музичук на своїй сторінці в Facebook. У коментарі Варіантам інформацію підтвердив речник ЛКП "Львівелектротранс" Антон Лягушкін.

Перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків стартує завтра, 18 січня. Пасажири львівського трамвая № 8 зможуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном. Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стикерах у трамваї або на зупинці транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде закомпостирувати в смартфоні та пред’явити кондукторові чи контролеру.

«Ми починаємо впровадження в Україні технології електронних квитків, яка зручна та зрозуміла більшості пасажирів, а головне, ідеальна з точки зору безпеки. Значна перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає величезних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту»,– зазначив керівник роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексій Шабан.

Нову технологію електронного квитка в громадському транспорті може бути запущено в будь-якому українському місті за один-два дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стікери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.