Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

громадський транспорт Львова

Середа, 24 квітня 2019, 15:21

При впровадженні е-квитка у Львові перестануть діяти пільгові посвідчення

громадський транспорт Львова

Щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові запровадять пільговий е-квиток для громадян, які мають право безкоштовного проїзду у міському громадському транспорті. Для отримання дисконтної карти пільговикам необхідно буде зареєструватись в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб. 

"Коли система запрацює повністю, для пасажирів, які мають право на пільгу, вже не достатньо буде тільки посвідчення. Потрібно буде зареєструвати свою поїздку. Для цього ми дамо безкоштовно кожному персональну транспортну картку, які потрібно буде при кожній поїздці прикладати до спеціального зчитувача-валідатора, що будуть розміщені біля всіх вхідних дверей у трамваях, тролейбусах та автобусах" – пояснив начальник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП "Львівавтодор" Сергій Журбенко.

Коли система е-квитка запрацює у Львові, посвідчення перестануть надавати право пільгового проїзду. Замінити посвідчення на пільгову дисконтну карту львів'яни зможуть у Центрі обслуговування пасажирів восени цього року.

"Така система допоможе вилучити підроблені посвідчення, адже ніхто достименно не знає про їх точну кількість, але перевізники стверджують, що близько 20% пасажирів-пільговиків безкоштовно користуються громадським транспортом з підробленими посвідченнями" – розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий.

Громадяни, які не є мешканцями Львова, будуть позбавлені права пільгового проїзду у місті. За словами Андрія Білого, мешканці околиць Львова не можуть користуватися пільгами у місті, адже тоді районна адміністрація повинна оплачувати послуги транспорту львівським перевізникам.

Згідно із законодавством України, право на пільговий проїзд у міському транспорті мають 26 категорій пільговиків, ще 2 категорії, які діють на території Львова – це пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3 групи.

В Єдиному реєстрі пільговиків, станом на 1 квітня 2019 року, зареєстровано 36 550 громадян та 84 521 пенсіонерів, які мають право безкоштовного проїзду.

Нагдаємо, міськрада планує обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні цього року.

Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Додамо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.