Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Середа, 4 листопада 2020, 14:28

У Львові в тестовому режимі запровадили безготівкову систему оплати проїзду

львівські маршрутки

Безготівкову систему оплати проїзду встановили на маршрутках № 3а, які курсують з пл. Різні і до "Кінг Кросу".

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Від сьогодні на маршрутках № 3а, які курсують з пл. Різні і до "Кінг Кросу", запровадити можливість безготівкої оплати за проїзд. Обладнання встановили на всіх автобусах, що курсують на маршруті.

"Місто співпрацює з компаніями Easypay і Jetbeep щодо можливості запровадження електронної оплати проїзду в комунальних автобусах. Цей сервіс вже два роки працює в електротранспорті і дає змогу розрахуватися за допомогою мобільного додатку Easywallet, увімкнувши Bluetooth. В автобусах цей сервіс працюватиме дещо по-іншому. Пристрій для оплати розміщений поруч із водієм, враховуючи те, що в автобусах немає контролерів і контролювати оплату може лише він" – пояснив начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.

За його словами, щоб оплатити проїзд, необхідно відкрити додаток EasyWallet, придбати квиток або ж перейти з push-повідомлення у додаток. А біля водія приставити телефон до пристрою для валідації. Про активацію квитка інформуватимуть відповідні світловий і звуковий сигнали. Якщо оплата не пройде, про це також повідомлятиметься відповідними сигналами.

"На маршруті № 3а працює 15 автобусів. Якщо все буде добре, то запровадимо таку можливість у всьому комунальному транспорті. Для цього вже розпочато тендерні процедури" – додав Орест Олеськів.

Нагадаємо, таку систему планували встановили на автобусах №3а ще 22 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.