Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадський транспорт Львова

Четвер, 22 жовтня 2020, 14:29

У Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків

громадський транспорт Львова

Цього тижня пільговики можуть подавати документи для виготовлення пільгового електронного квитка.

Про це повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цього тижня у Львові розпочинають збір та обробку даних осіб, що мають право на пільговий проїзд, для підготовки та видачі пільгового електронного квитка. Видача пільгових транспортних карток ЛеоКарт розпочнеться у 2021 році.

"Цього тижня розпочали приймати документи для пільгової транспортної картки. Це можна зробити онлайн через кабінет мешканця, або записатися та зробити це в ЦНАПі. Поки що йдеться лише про пільгові картки (якщо у Вас є право безкоштовного проїзду), поки що не йдеться про школярів та студентів. Також для платних користувачів це буде пізніше" – написав Андрій Білий.

Документи, які необхідно подати на отримання пільгового електронного квитка:

- заява на видачу пільгової транспортної карти та згода на обробку персональних даних (заповнюється у відділенні ЦНАП);

- паспорт громадянина України (або ID-картку з довідкою форми 13);

- документ про присвоєння ідентифікаційного номера (ІПН);

- посвідчення, що дає право на пільговий проїзд;

- фотографія. 

Нагадаємо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проект впровадження е-квитка у місті має запрацювати до 2021 року.

Додамо, 14 серпня 2019 року завершився перший етап тендеру впровадження е-квитка у Львові. Ще 20 жовтня 2016 року на сесії Львівської міської ради депутати погодили отримання кредиту у 10 млн євро від ЄБРР на впровадження у місті електронного квитка. Тоді ж міськрада обіцяла впровадити електронний квиток у місті на початку 2018 року.

Згодом міськрада планувала обладанати перший трамвай системою електронної оплати у серпні-вересні 2019 року. При впровадженні е-квитка у Львові, щоб отримати змогу безкоштовного проїзду у місті, пасажирам-пільговикам необхідно замінити посвідчення на дисконтну картку. Місячний електронний квиток у транспорті Львова може коштувати орієнтовно 400-500 грн.

Зазначимо, 24 січня 2017 року у Львові запровадили систему безготівкової оплати за проїзд в електротранспорті. Львів став першим в Україні, хто ввів безготівкову оплату проїзду в електротранспорті. А у березні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від маршруток та перейти через 5 років на автобуси та електротранспорт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.