Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

валідатор

city-adm.lviv.ua

Четвер, 13 січня 2022, 10:52

У Львові в тестовому режимі стартує перший етап впровадження е-квитка

валідатор

13 січня у місті розпочинає роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На першому етапі система буде працювати у тестовому режимі. Пільговикам будуть допомагати адаптуватися до нововведень для того, щоб зрештою кожен міг без перешкод валідуватися. 

За словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олега Забарила, повний перехід на проїзд за допомогою транспортних карток «Леокарт» для пільговиків планується на початку березня.

«З березня плануємо повністю перейти на надання пільговикам права проїзду винятково на підставі транспортних карток «ЛеоКарт». Наше завдання на січень-лютий – максимально видати всім, хто звертається, транспортні картки. Аби з березня ми могли повністю відмовитися від посвідчень, а всі пільговики користувалися картками і валідували свій проїзд», – зазначив Олег Забарило.

Також до кінця лютого на рівні з е-квитком будуть діяти і звичайні посвідчення для пільгового проїзду. Водночас громадяни зможуть оплатити проїзд у громадському транспорті за допомогою готівки. Вартість залишиться на рівні 10 грн.

Після впровадження другого етапу пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою спеціального мобільного застосунку, банківської картки, загальної транспортної картки «ЛеоКарт» або персоналізованої загальної транспортної картки «ЛеоКарт». 

Також залишиться готівкова оплата проїзду. Квиток у водія можна буде придбати за 15 грн.

Додамо, з листопада 2021 року у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Зазначимо, наприкінці 2021 року виконком Львівської міськради затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд в рамках впровадження електронного квитка.

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.     

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.