Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 31 грудня 2021, 10:54

У Львові підняли вартість проїзду у маршрутках в рамках запровадження е-квитка

львівські маршрутки

Виконком затвердив вартість проїзду у маршрутках Львова та запровадив абонементи на проїзд в рамках впровадження електронного квитка.

Сьогодні, 31 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив встановив тарифи на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській МТГ.

Як пояснв директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, у рамках впровадження у місті електронного квитка, вартість проїзду у громадському транспорті Львова планують змінити:

- разовий е-квиток на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин коштуватиме 10 грн, а перевезення одного місця багажу – 10 грн;

- разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн.

Штраф за безквитковий проїзд становитиме 200 грн.

Натомість запроваджуються абонементи на проїзд: абонемент на 30 днів коштуватиме 420 грн; абонемент на 90 днів – 1 200 грн; абонемент на 180 днів – 2 200 грн; абонемент на 365 днів – 3 650 грн.

Для студентів абонементу на проїзд у маршрутках коштуватиме:

- абонемент на 30 днів за наявності персоналізованої транспортної картки "ЛеоКарт" – 210 грн;

- абонемент на 180 днів – 1 100 грн.

Для школярів вартість проїзду протягом навчального року є безкоштовною, їм надаються 60 пільгових поїздок у місяць, за винятком літніх канікул, коли вони повинні платити 10 грн за проїзд.

Для пільговиків після придбання транспортної картки "ЛеоКарт" 60 поїздок в місяць є безкоштовними.

Крім цього, запроваджують короткотермінові туристичні абонементи:

- на 1 день – 35 грн;

- на 2 дні – 60 грн;

- на 3 дні – 80 грн;

- на 7 днів – 200 грн.

У міськраді вважають, що підвищення вартості проїзду у місті має підвищити якість й безпеку перевезення пасажирів. 

Нагадаємо, до 25 листопада у місті тривали громадські слухання щодо підняття вартості проїзду.

У жовтні 2020 року у Львові розпочали приймати документи на е-квиток від пільговиків, а в листопаді того ж року безготівкову систему оплати проїзду, у рамках експерименту, встановили на маршрутках № 3а.

Електронний квиток на проїзд у транспорті планують впровадити з 13 січня 2022 року, а з листопада у місті розпочали видавати пільгові картки на проїзд у транспорті терміном на 5 років.

Зазначимо, переможцем тендеру на впровадження електронного квитка у Львові є чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe – Municipal Technologies LLC. Загальна максимальна вартість проєкту – 11,2 млн євро (10 млн євро – кредит ЄБРР, 1,2 млн євро – місцевий внесок). Проєкт впровадження е-квитка у місті мав запрацювати до 2021 року.

Додамо, з 27 равня вартість проїзду у міських маршрутках та трамваях і тролейбусах становить 10 гривень. Ціна зросла на 3 гривні – з 1 лютого 219 року вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становила 7 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.