Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Четвер, 27 травня 2021, 10:00

У Львові на три гривні зросла вартість проїзду у транспорті

львівські маршрутки

Відсьогодні проїзд у машрутках, трамваях і тролейбусах місті коштуватиме 10 гривень.

Відсьогодні, 27 травня, вартість проїзду у міських маршрутках та трамваях і тролейбусах становить 10 гривень. Рішення про підвищення вартості проїзду у міському громадському транспорті виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив у минулу п'ятницю, 21 травня.

Згідно із новими тарифами, вартість проїзду у міських маршрутках та трайваях і тролейбусах Львова зросла на 3 гривні – з 7 до 10 гривень.

Щодо проїзду у електротранспорті, то вартість разового квитка на проїзд у водія можна придбати за 10 гривень, що є базовим тарифом. Натомість вартість разового квитка на проїзд у кіосках та у ЛКП "Львівелектротранс" продаватимуть за 9 гривень.

А за допомогою смартфонів через QR-коди "Приват 24", SMS-квитки, Bluetooth-квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay, можна придбати квитки на проїзд у електротранспорті за 8,50 грн.

Для студентів вартість квитків у трамваях і тролейбусах становитиме 5 гривень у водія та 4 гривні у кіосках.

Зазначимо, раніше перевізники вимагали у міськради підняти варість проїзду у львівських маршрутках, щонайменше, до 14 гривень. Тоді ж директор АТП-1 Орест Хамула пояснював, що саме стільки коштує реальна економічно-обгрунтована ціна за проїзд у місті.

Додамо, з 1 лютого 219 року у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становила 7 грн. Вартість проїзду у міських маршрутках перед цим піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. 

Крім цього, з 15 січня минулого року львів'яни платять за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія квиток коштує 7 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.