Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електротранспорт Львова

П'ятниця, 10 січня 2020, 10:18

У Львові підняли вартість проїзду в трамваях та тролейбусах

електротранспорт Львова

Вартість проїзду в елетротранспорті підняли до 6 гривень, а у водія квиток коштуватиме 7 гривень.

Сьогодні, 10 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті, відповідно до якого вартість разового квитка на проїзд у трамваях та тролейбусах коштуватиме 6 грн, а придбати квиток у водія можна буде за 7 грн.

За словами начальника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва тариф на проїзні квитки наразі не змінюється і становить 150 грн на 30 днів і 420 грн на 90 днів, а пасажири пільгових категорій продовжать користуватись електротранспортом безкоштовно.

Відкоригований тариф вступить в дію зі середи, 15 січня, – з дня публікації прийнятого рішення виконавчого комітету в друкованому ЗМІ.

Зазначимо, у міському електротранспорті Львова впроваджено низку варіантів сплати за проїзд:

– готівкова оплата, за яку ОБОВ'ЯЗКОВО пасажиру видається квиток, який потрібно валідувати в механічному компостері;

– оплата проїзду за допомогою банківського додатку Приват24, який встановлено на смартфоні з підключеним інтернетом;

– оплата за допомогою SMS, яке потрібно надіслати на певний номер із вказанням коду маршруту; оплата за допомогою спеціального додатку EasyWallet UA для смартфона з Bluetooth та інтернетом, до якого можна прив'язати картку будь-якого банку;

– оплата банківською карткою в одному зі спеціальних терміналів, які встановлені в деяких трамваях та тролейбусах Львова.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий запропонував збільшити вартість проїзду у електротранспорті до 6 гривень. У водія квиток коштуватиме 7 гривень, а також планували збільшити вартість місячних абонементів до 200 гривень.

Додамо, 28 листопада 2019 року на громадських слуханнях проголосували за підняття тарифу на перевезення пасажирів у міському електротранспорті.

Зазначимо, з 16 квітня 2018 року вартість проїзду в трамваях і тролейбусах коштує 5 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.