Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський трамвай

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 11:52

У Львові хочуть підняти вартість проїзду в елетротранспорті до 6 гривень

Львівський трамвай

У водія квиток коштуватиме 7 гривень, а також збільшать вартість місячних абонементів до 200 гривень.

Про це сьогодні, 25 жовтня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий.

За його словами, у Львові планують збільшити вартість проїзду у електротранспорті до 6 гривень, однак таке рішення зможуть прийняти лише після проведення громадських обговорень. Підвищення тарифу необхідне для збільшення зарплат водіям трамваїв та тролейбусів, а також обслуговування електротранспорту.

"Ми хочемо йти в сторону електронного квитка і робити різницю між тарифом на зупинках, в кіосках, в електронній формі і тарифом у водія, тому що водій має бути сконцентрований на перевезеннях, а не на рахуванні решти і видачі квитків. Тому у водія квиток буде коштувати 7 гривень, а в інший спосіб 6 гривень" – пояснив Андрій Білий.

Тариф на 90-хвилинний квиток з 5,50 грн піднімуть до 8 грн, а місячний абонемент коштуватиме 200 грн замість 160 грн. Крім цього, на зупинках планують розмістити терімнали для продажу квитків.

"Щоб забезпечити купляти квитки на тих зупинках, де немає кіосків, вже знайшли компанію EasyPay, яка буде сплачувати "Електротрансу" за оренду тих місць і дасть можливість купити талончики на зупинках по 6 гривень. І це зроблять за кошти інвестора" – додав Андрій Білий.

Незабаром пропозицію щодо збільшення вартості тарифу винесуть на громадське обговоронення.

Нагадаємо, у 2018 році громадська рада при управлінні транспорту Львівської міської ради одноголосно підтримала запровадження тарифу у 5 гривень за проїзд в електротранспорті. А вже з 16 квітня 2018 року вартість проїзду в трамваях і тролейбусах коштує 5 гривень.

Додамо, що вартість проїзду в електротранспорті попереднього разу піднімали у вересні 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.