Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Вівторок, 26 січня 2021, 15:56

У Львові планують вдвічі підняти вартість проїзду у маршрутках

львівські маршрутки

Перевізники вимагають у міськради протягом двох тижнів підняти варість проїзду у львівських маршрутках.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Вчора, 25 січня, під час комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради керівники підприємств, які займаються пасажирськими перевезеннями у Львові, заявили що протягом двох тижнів необхідно підняти вартість проїзду у громадському транспорті міста або затвердити економічно-обгрунтований тариф й передбачити спеціальні доплати перевізникам.

"Тарифна політика зараз 7 грн у місті. Всі розуміють, що економічно обґрунтовано це має бути більше. Ми не кажемо, щоб львів'яни платили вже 12, 15 чи 17 грн. Готові і за 7 грн і навіть за 5 грн возити. Але різницю в тарифах нам мають повертати за рахунок бюджетних коштів і відшкодувань" – наголосив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Натомість директор АТП-1 Орест Хамула пояснив, що реальна економічно-обгрунтована ціна за проїзд у Львіові становить 14 грн.

Крім цього, перевізники заявили, що при переході з наступного року на е-квиток ціна за проїзд у будь-якому разі суттєво зросте.

Зазначимо, з 1 лютого 2019 року у Львові вартість проїзду в автобусному транспорті Львова становить 7 грн. Вартість проїзду у міських маршрутках перед цим піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.