Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 27 червня 2023, 10:38

У Львові е-квиток тестуватимуть на ще двох автобусних маршрутах

львівські маршрутки

Безготівкова оплата запрацює на маршрутних автобусах № 62 та № 5А.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З 27 червня у Львові безготівкову оплату проїзду у тестовому режимі впроваджують на автобусному маршруті № 62, а з середи, 28 червня, – на маршруті № 5А, які курсують до Великих Грибовичів та Винників.

На лініях працюють автобуси малої місткості. Такі типи автобусів ще не залучали до тестування безконтактної системи оплати. Також маршрут № 62 обслуговує приватний перевізник "Успіх-БМ".

Як пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило, залучення приватного перевізника дозволяє тестувати АСОП вже поза межами тільки муніципальної системи.

"На сьогодні ми взаємодіємо та ведемо облік поїздок і оплат тільки з одним комунальним перевізником – АТП-1. А залучення приватного перевізника, у цьому випадку це "Успіх-БМ", дає можливість тестувати взаємодію вже з кількома перевізниками. Водночас маємо змогу тестувати і розподіл обліку кількості поїздок кожної з категорій пасажирів та кількості оплат в розрізі кількох перевізників" – зазначив Олег Забарило.

На маршруті № 62, зі сполученням станція "Підзамче" – Великі Грибовичі, курсує один автобус, на маршрут № 5А, що сполучає Винники та пл. Різні у Львові, працює п’ять автобусів. Цей маршрут обслуговує комунальне АТП-1.

Нагадаємо, з 5 червня у Львові розпочали тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. Пізніше у міськраді оприлюднили двотижневі результати тестування е-квитка на цих маршрутках.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні 2022 року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Наприкінці січня цього року у місті розпочали готуватися до ІІ етапу функціонування електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.