Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електронний квиток

Понеділок, 29 травня 2023, 13:28

У Львові на трьох автобусних маршрутах тестуватимуть е-квиток

електронний квиток

Безготівкова оплата запрацює на трьох маршрутних автобусах №1А, 3А та №10.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

З понеділка, 5 червня, й до 30 червня у Львові розпочнуть тестувати систему оплати проїзду в громадському транспорті через електронний квиток в комунальних автобусах №1А, 3А та №10. 

Як пояснила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, у 28 автобусах цих трьох маршрутів пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою банківської картки або мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay. Також залишається можливість оплатити готівкою у водія. Однак, такі оплати теж будуть обліковуватися і водій видаватиме пасажиру видрукуваний одноразовий квиток.

На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати. Також під час тестування в автобусах цих маршрутів працюватимуть контролери. 

"На час тестування контролери проводитимуть роз’яснювальну роботу, щоб люди навчилися правильно валідувати проїзд, а водії – видавати квитки. Дуже важливо пройти це тестування, щоб ми побачили як працює система, як відбувається валідація, як працюють водії" – зазначила Ірина Маруняк.

Додамо, з 13 січня 2022 року у місті розпочала роботу автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті для пільговиків, а повний запуск е-квитка у Львові мав відбутися у червні 2022 року. Вартість електронного квитка затвердили ще у листопаді 2021 року.

Наприкінці січня цього року у місті розпочали готуватися до ІІ етапу функціонування електронного квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.